Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Хамилтън трябва да се вслуша в инстинктите си

Браун: Хамилтън трябва да се вслуша в инстинктите си

38
0

Шефът на тима на Хонда, Рас Браун, казва, че Люис Хамилтън трябва да следва инстинктите си по време на решаващата Гран при на Бразилия този уикенд.

Хамилтън води със седем точки пред Фелипе Маса с Ферари и се нуждае от едно пето място, за да си гарантира титлата. Но Браун – който работеше с Михаел Шумахер при всичките му седем титли – смята, че един консервативен подход може да бъде доста рисков.

„Работата е малко на кантар, тъй като пилотите карат инстинктивно” – казва Браун пред сп. „Аутоспорт”. „Ако ги разсейва мисълта, че трябва да карат консервативно например, то това им създава проблеми.”

„Като цяло в началото на състезанието не можеш да съветваш пилот. Невъзможно е, защото започваш да влияеш на преценките му и реално повече пречиш. Вместо това трябва да го оставиш да се съсредоточи сам.”

„Ако решиш да караш защитно в първите завои, това може да ти изиграе лоша шега… В Япония стартът му бе малко безотговорен и определено не препоръчвам нещо такова в Бразилия, заради което едно балансирано каране, диктувано от инстинктите, трябва да бъде възприето.”