Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Хунгароринг би трябвало да пасне на последното развитие на MGP W01

Браун: Хунгароринг би трябвало да пасне на последното развитие на MGP W01

29
0

Мерцедес Гран при не успяха да зарадват феновете си у дома в Германия миналата неделя, но все пак спечелиха важни точки. Шефът на тима Рос Браун бе категоричен и след финала на състезанието, и преди кръга в Унгария, че отборът се справя добре, но трябва да намери повече скорост от MGP W01.

– Унгарската Гран при ще е заключението на един невероятно зает период за отбора ни, включващ двете домашни надпревари на Силвърстоун и Хокенхайм. Последният състезателен уикенд – в Германия – бе доста труден за нас, особено след подиума във Великобритания преди това – призна Браун. – Унгария е технически взискателно трасе, но би трябвало да пасне на последните развития по болида ни. Там ще имаме още малко безценно време за тестове, когато ще имаме шанс да поработим върху оптималните настройки. След кръга в Унгария идва и планираното двуседмично затваряне на фабриката ни, както и наистина заслужена почивка за хората ни – всички ще можем да презаредим батериите преди решаващите надпревари този сезон – допълни англичанинът.

Пилотите му Нико Розберг и Михаел Шумахер също се подготвят внимателно за уикенда на Хунгароринг.

– Хунгароринг е една от онези писти, които ни изправят пред истинско техническо предизвикателство. Изпреварванията са трудни, така че квалификацията е наистина важна – трябва да потеглиш от възможно най-предна позиция на грида. Напоследък сесиите за място на стартовата решетка не са сред силните ни страни, така че ще работим упорито при подготовката си през уикенда, за да си осигурим максимално добър шанс за надпреварата. Миналата година се представих силно в Унгария, станах 4-и и би било хубаво да се състезавам отново толкова напред – заяви Нико.

Седемкратният световен шампион пък заминава за унгарската столица в оптимистично настроение, независимо от разочарованието в Германия. Той повтори още веднъж, че екипът трябва да остане спокоен, да анализира внимателно представянето си и да извлече възможно най-много изводи от това, които да помогнат за цялостно подобрение на колата.