Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун иска изравняване на двигателите

Браун иска изравняване на двигателите

50
0

Шефът на тима на Хонда, Рос Браун, също коментира, че според него двигателите догодина трябва да бъдат уеднаквени, твърдейки, че при други условия все някой производител ще бъде ощетен.

В момента отборите са разединени около това дали ФИА трябва да уеднакви двигателите от следващата година. Принципно се стигна до този проблем, след като все повече започнаха да циркулират спекулации, че някои производители са успели да подобрят представянето си въпреки официалното замразяване на агрегатите.

По-рано тази година ФИА съобщи, че двигателите ще бъдат уеднаквени, ако от 2009 година действително се предприемат мерки за намаляване на разходите – въпреки че все още няма потвърждение за нищо конкретно. Шефът на Рено, Флавио Бриаторе, бе поискал изравняване на двигателите, като се говореше и за драстично намаляване на тестовете.

Браун подкрепи Бриаторе по повод на изравняването на двигателите, като според него това е напълно логично.

„Трябва да имаме едно разумно изравняване на силите, като то трябва да бъде поддържано” – казва Браун. „Знаеш какво трябва да бъде идеалното равновесие и знаеш, че трябва постоянно да го настройваш, за да бъде точно. Именно това е част от процеса.”

„Има си логика в изравнените двигатели и тези, които са имали предимство, трябва да са доволни, че са го имали и да се подготвят за промяна. Според правилата трябва да има честно равенство – а не мисля, че ние имаме това в момента.”

Браун смята, че изравняването на двигателите по отношение на представянето им е жизненоважно поради продължителността на периода на замразяване – като първоначално трябваше да бъде 10-годишен план.

„Според нас концепцията за замразяване на двигателите без една система на изравняване реално няма смисъл” – казва той. „До голяма степен това се дължи на времето, за което става дума.”

„Ако си кажеш „Добре, ще замразим двигателите, вие свършихте отлична работа и ще имате предимство в продължение на година, но след това ще видим как да поправим нещата”, мисля, че всички ще разберат.”

„Но ако замразите двигателите за десет години, то би трябвало да се поддържа някакво равенство. А не, който има предимство, да го задържи десет години и съответно, който е ощетен, да остане ощетен в продължение на десет години. Просто няма смисъл в това.”