Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Изучавахме възможностите на последната конфигурация на колата си

Браун: Изучавахме възможностите на последната конфигурация на колата си

43
0
Нико Розберг

Историята на Сребърните стрели на Мерцедес започва на Нюрбургринг през 1934 г. – пистата, където този уикенд ще се състои десетият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. Съвременното им превъплъщение ще се появи за първи път там тази седмица и това е повод за целия отбор на щутгартския концерн да очаква старта с особено силни чувства.

Този уикенд ще е безкрайно специален за нас, тъй като много от лоялните ни фенове и колеги ще подкрепят Нико [Розберг] и Михаел [Шумахер] – отбеляза вицепрезидентът моторспорт на Мерцедес-Бенц Норберт Хауг. – Самото трасе е истинско предизвикателство: има три завоя, които се преминават със скорост под 100 км/ч и три криви, където се кара с над 250 км/ч. Прословутото време в планините Айфел също може да е източник на неизвестни фактори, дори към края на юли – допълни той.

Темпото на пилотите на екипа в Гран при на Великобритания показа подобрена скорост с последните новости в автомобилите, което даде надежда за продължаване на тенденцията и в следващата надпревара.

Новият пакет и изпускателна система помогнаха на Силвърстоун. От тогава досега работихме върху това да разберем още по-добре възможностите на автомобила в последната му конфигурация. Надяваме се прогресът ни да продължи – заяви шефът на тима Рос Браун.