Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Не сме там, където желаем, но сме по-добре от миналата година

Браун: Не сме там, където желаем, но сме по-добре от миналата година

33
0
Рос Браун

Новият болид на Мерцедес, излезлият почти последен W03, изглежда е достатъчно надежден, но недостатъчно бърз. Именно с този въпрос ще се занимава интензивно Рос Браун и неговия екип в края на тази седмица. Защото днес на трасето в близост до Барселона започнаха последните изпитания преди началото на новия сезон. Това е времето, в което трябва да бъдат коригирани последните проблемни зони по новата кола, а също така да се направи и достатъчно добър анализ за причините за липсата на достатъчно скорост.

За момента равносметката от предишните изпитания е по-скоро отрезвяваща.

„Ние сме по-бавни от Ред Бул“, заяви Рос Браун пред германското списание auto motor und sport. Това било ясно видимо при симулацията на състезателна дистанция, направена паралелно с актуалните световни шампиони. Все пак Браун не губи надежда и дори има добри новини. „Позитивното за нас е, че новата кола е доста надеждна и освен това не изяжда гумите. Все пак трябва да намерим допълнително скорост. Също така и баланс на колата, който по възможност да не се променя прекалено често“, смята тим шефът на Мерцедес, според когото W03 бил значително подобрение спрямо W02.

„Тази кола е добра еволюция на миналогодишната“, обясни Браун. „Отказахме се от някои критични части или поехме различна посока в развитието на други. Най-големият напредък бе в подсилването на отбора с капацитети с опит. И по този начин имаме много по-малко основни проблеми от миналата година.

Непрекъснатото подобрение ни отне много време през миналата година. Така нямахме достатъчно време за същинската работа по колата. Днес сме в положение, да можем да се концентрираме напълно, върху използването на максималния потенциал на колата. Не сме там, където желаем, но със сигурност сме в много по-добра позиция от преди 12 месеца.“