Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Не смятам, че Шумахер ще е прекалено стар през 2013 г.,...

Браун: Не смятам, че Шумахер ще е прекалено стар през 2013 г., за да постига успехи

54
0
Михаел Шумахер,Рос Браун,Стефано Доменикали

Шефът на екипа на Мерцедес, Рос Браун, смята, че ще може да разчита на Михаел Шумахер и след края на 2012 г., когато изтича договора на седемкратния световен шампион.

„Не смятам, че Михаел ще е прекалено стар през 2013 г.“, обясни Браун. „Всички виждате ясно, че през тази година той е в много по-добра форма. Той дава всичко от себе си.

Шумахер спечели всичките си титли под ръководството на Браун и англичанина не вижда проблем договорът на германеца да бъде продължен и след изтичането му.

„Ако догодина той се бори за качване на подиума и за победи, защо трябва да се отказва отново. Ако нямаме успехи, решението ще е по-лесно. Но ако подобрим представянето си, не виждам, как той ще се откаже.

Едва ли ще имаме трудности в преговорите с Михаел за нов договор. Ако той желае да продължи да кара, мисля че ще успеем бързо да намерим правилното решение. Със сигурност ще трябва да изчакаме и да видим, какво ще се случи през следващата година.“

Целта на Браун и спортния директор на Мерцедес, Норберт Хауг, е представянето на екипа през следващия сезон да се подобри значително.

„Разбира се, че има напрежение, но то е конструктивно и позитивно. Никой от нас не е доволен да е четвърта сила. Всички даваме всичко от себе си да вървим нагоре. Знаем, че от Мерцедес и самият Дитер Цетче не са доволни от моментните резултати. Но никой от нашите работиници не смята, че сме свършили супер добра работа. Всички са настроени, да дават всичко от себе си, за да вървим към успехи.“