Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун очаква още точки във Франция

Браун очаква още точки във Франция

40
0

На точки в Гран при на Франция се надява шефът на тима на Хонда Рос Браун.

Рубенс Барикело завърши на седмо място в Гран при на Канада, като бразилецът дори водеше в надпреварата в продължение на няколко обиколки.

Браун признава, че резултатът от Монреал се дължи до голяма степен на колата за сигурност и на това, че конкурентите им имаха известни проблеми. Но британецът е уверен, че колата на Хонда е по-добре подготвена за пистата Маникур, където според него тимът може да спечели точки с помощта на скоростта си.

„Очакваме този уикенд RA108 да отговаря поне на темпото на конкурентите ни в средата на колоната” – каза Браун. „Макар и Рубенс да водеше в надпреварата в Канада за известно време и да спечели важни точки, то ние сме наясно, че за това спомогна колата за сигурност, както и отпаданията.”

„Трасето изисква доста високи нива на натиск и притежава гладка повърхност, която би трябвало да подхожда повече на колата ни, отколкото например Жил Вилньов в Монреал.

„Очаквам по-силно представяне този уикенд, като ще се постараем да спечелим още точки с помощта на потенциала на колата.”