Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун отново в челото

Браун отново в челото

46
0

Рубенс Барикело и Дженсън Бътън се класираха на трета и четвърта позиция във втората свободна тренировка в четвъртък след като бразилецът вече бе успял да спечели първата. За разлика от повечето уикенди тази година пилотите на Браун показаха скорост още от началото. В предишните кръгове от шампионата водачите в класирането при конструкторите и пилотите се съсредоточаваха в първия ден най-вече върху подготовката за състезанието и оставаха на известно разстояние от върха. Сега обаче нещата бяха различни и това още повече повдигна настроението в екипа.

“Чудесен ден за нас”, сияеше Барикело, който за първи път от доста време насам се наложи над съотборника си и в двете сесии от първия ден. “Обичам това трасе, въпреки че днес нямахме достатъчно грип. До квалификацията обаче това ще се промени.

Успяхме да направим достатъчно обиколки днес, впечатленията ни също бяха отлични. Имах известни проблеми със задницата. Но все пак всичко бе в рамките на нормалното. Като цяло съм много доволен от постигнатия баланс. Можем да бъдем оптимисти за целия уикенд, въпреки че очакваме сериозна съпротива от конкурентите ни.

Трябва да работим здраво, за да постигнем успех в квалификацията, защото добрата стартова позиция тук е от решаващо значение.”

“Ако продължим да се развиваме със същото темпо както днес смятам, че отново ни предстои успешен уикенд”, заяви от своя страна Дженсън Бътън. “Мисля, че се движим в правилната посока.

Сутринта обаче бе тежко. В бавните завои често блокирах задните гуми. В бързите пък задницата бе нестабилна. После обаче променихме баланса и последното ми излизане с меките гуми бе много добро. Добрите настройки тук са много важни, така че за момента сме доволни.”

Определено оптимистично напред гледа и собственикът и шеф на екипа Рос Браун:

“Гран при на Монако винаги носи със себе си единствено по рода си предизвикателство. Днес свършихме доста работа, вложихме много усилия, за да свикнем с условията и да се подготвим за края на седмицата.

Най-голямото предизвикателство следобед пък бе да се намери чиста писта, за да направим чисти опити и да оценим правилно настройките. Имахме малко работа следобед по колата на Дженсън след като той закачи мантинелите, което тук се случва често. От съображения за сигурност подменихме елементите по управлението на колата.

Все пак спокойно можем да кажем, че направихме много добър старт на уикенда. Рубенс и Дженсън направиха всичко възможно да свикнат с условията и да намерят точния баланс, който да ни даде добри позиции преди квалификацията в събота.”