Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун с нови подобрения за Истанбул

Браун с нови подобрения за Истанбул

39
0

Дженсън Бътън спечели пет от шестте състезания тази година и си е осигурил 51 от максималните 55 точки. И в Гран при на Турция британският пилот на Браун GP ще се опита да увеличи разликата спрямо най-големия си конкурент – съотборника му, Рубенс Барикело.

И докато Бътън постепенно напредва в шампионата, шефът на тима, Рос Браун, се старае да не се ентусиазира излишно и да не взима нищо за даденост.

Гран при на Монако бе един чудесен уикенда за Дженсън и Рубенс, за отбора и за нашия партньор Мерцедес, като всички дават максимума от себе си, донасяйки трета двойна победа за този сезон“ – каза Браун. „Монако представлява уникално трасе, а ние знаем, че нашите конкуренти ще бъдат много силни в Турция този уикенд.“

„Работата по развитието на BGP 001 продължава във фабриката ни, като за Турция ще представим ново предно крило, както и някои аеродинамични подобрения и нови елементи по задното окачване“ – завършва Браун.

Дженсън Бътън води убедително в класирането, така че логично е да няма големи притеснения по отношение на предстоящата надпревара.

„Гран при на Турция винаги е била състезание, което очаквам с нетърпение, тъй като наистина обичам да карам по Истанбул Парк и се справям добре през последните години“ – каза Бътън. „Ясно е, че всички говорят за осмия завой. Това вероятно е най-дългият завой, по който съм карал. Има страхотно притискане, като натискът достига до 5G в продължение на седем секунди, което напряга доста врата. Трябва да минеш гладко през трите ейпекса и ако всичко мине добре, то това се превръща в един от онези завои, от които излизаш с голяма широка усмивка.“

Рубенс Барикело си е гарантирал засега втората позиция в шампионата, като през този сезон е завършвал три пъти на втора позиция. Все още обаче му предстои да покори най-високото стъпало на подиума.