Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун са концентирани върху програмата си за развитие

Браун са концентирани върху програмата си за развитие

48
0

Тимът на Браун е начело както в шампионата при пилотите, така и в този при конструкторите, благодарение на трите победи на Дженсън Бътън в първите четири състезания от сезона.

Както винаги,състезанието между отборите при развитието на техните коли никога не спира. Този уикенд в Барселона в колите на Браун има няколко сериозни промени, чрез които отборът се надява да задържи преднината си пред своите конкуренти.

„Винаги е много сложно дори да задържиш позицията си във Формула 1, независимо къде е тя, тъй като всички се движат напред толкова бързо“, обясни шефът на отбора Рос Браун.

„Голямото предизвикателство пред всички нас е да сме ефективни в петък, докато се опитваме да изчислим с какво разполагаме и къде точно се намираме. Този процес вече не е толкова ясен, колкото беше преди.

Тук пристигнахме с нов пакет, който изглежда работи доста добре при Рубенс, но при Дженсън имаме известни проблеми, затова трябва да разберем какво точно става.

Двамата пилоти на тима постигнаха четвърто и шесто време във втората свободна тренировка през днешния следобед в Барселона.

Промените по BGP001 включват нови долна част, капак на двигателя и задно окачване.

Това е доста трудна за всички ни година и тя ще продължи да бъде тежка, заради правилата относно тестовете, които имаме. Размерът на отбора ни е разумен и в момента нямаме лимит относно бюджета си и това, което можем да правим. Ние просто сме внимателни как харчим парите, които имаме.

Може би тази година ще използваме в състезание три или четири комплекта части, докато миналата година тази цифра беше 6 или 7. Но въпреки че правим тези преценки, ние правим всички възможни подобрения по колата, които можем. Имаме нов пакет за тук, в Монако също ще има някои модификации, както и на Нюрбургринг. Така че ние работим усилено.“ , завърши британецът.

С 50 точки в актива си до момента, почти толкова, колкото на Ред Бул, Рено и Тойота, взети заедно, тимът на Браун се намира в доста добра форма в петия кръг от тазгодишния шампионат във Ф1 в Барселона.