Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун се опитва да привлече Алдо Коста и Крис Дайър

Браун се опитва да привлече Алдо Коста и Крис Дайър

15
0
Андрю Шовлин,Мерцедес

В рамките на Гран при на Италия стана ясно, че Мерцедес интензивно търсят персонал за следващата година. Освен петдесетте работника, който екипа търси да назначи (видимо и на сайта на екипа), попълнения се подготвят и за най-високите инженерни постове в отбора. Много вероятно е Рос Браун да привлече свои стари познати от Маранело. Според слуховете става дума за Алдо Коста и Крис Дайър.

Според „Gazzetta dello Sport“ уволненият през май от Ферари технически директор Алдо Коста е много близо до договор с Мерцедес. Той споделяше задълженията си към отбора с такива и към автомобилната марка. Това съвместителство обаче явно не се получи и сега Коста е безработен. Като инженер-координатор той би бил доста полезен за Браун.

„Алдо е приятел, който аз много ценя и освен това е прекрасен техник“, споделя Браун пред италианския вестник. „Но не искам да коментира нашата структура“, завършва той с цел да пресече спекулациите.

В четвъртък вечерта пък сътрудници на немския сайт Motorsport-Total.com са забелязали Крис Дайър, бивш състезателен инженер на Михаел Шумахер и Кими Райконен, да разговаря с часове с настоящият рейс инженер в Мерцедес Андрю Шовлин. В последствие двамата са влезли да продължат разговора си в един от моторхоум камионите на Мерцедес.

През 2007 г. Кими Райконен спечели световната титла не без помощта на своя рейс инженер, както разкри в последствие и самият финландец. През 2008 г. той бе повишен в йерархията и заместен от Андреа Стела. В края на 2010 г. обаче, след загубения от Фернандо Алонсо финал той бе освободен като виновен за тактическа грешка по време на състезанието.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter