Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Трябва да подобрим квалификациите

Браун: Трябва да подобрим квалификациите

51
0

Шефът на тима на Хонда, Рос Браун, казва, че приоритетът на японския тим за Гран при на Белгия е да подобри представянето си в квалификациите.

Въпреки че от екипа вярват, че са направили крачка напред по време на лятната пауза, те не успяха да материализират потенциала си и завършиха отново с разочароващи резултати във Валенсия. И Дженсън Бътън, и Рубенс Барикело не се справиха добре в квалификацията, въпреки че 12-тата позиция на британеца бе най-добрата за него от Канада.

По този повод Браун подчертава, че е жизненоважно за тима да подобри представянето си в събота, за да постига и по-добри крайни резултати.

„Постигнахме значителен напредък с RA108 през лятната пауза. Не успяхме обаче да превърнем потенциала в силна квалификация и добро състезателно темпо във Валенсия. Това бе доста разочароващо” – казва Браун.

„Нашият приоритет за белгийската Гран при ще бъде да подобрим онези елементи, от които зависи по-силната ни квалификация. Така ще дадем по-добри шансове на Дженсън и Рубенс за по-силни резултати.”

„След теста на Монца ще имаме подобрение по спирачния пакет, което би трябвало да бъде и решението на проблемите на Рубенс от Валенсия. Освен това имаме специфичен аеродинамичен пакет със средни нива на притискане, както се изисква на Спа.”