Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Запазването на работни места е приоритет

Браун: Запазването на работни места е приоритет

32
0

Рос Браун твърди, че основен приоритет при намирането на купувач на тима на Хонда е спасяването на работните места на служителите – дори ако това означава, че британецът трябва да се оттегли като шеф на тима.

Преговорите между потенциални купувачи и шефовете – Браун и Ник Фрай – продължават да текат, като се очаква до края на месеца да има споразумение.

Въпреки че идентичността на заинтересованите все още не е разкрита, Браун поясни, че целта пред него и Фрай е да продадат тима не за най-много пари, а така, че да гарантират работата на служителите.

Когато бе запитан от „Гадзета дело Спорт” с колко купувачи се водят преговори, Браун каза: „Мога само да кажа, че са повече от един. Целта е да спасим работни места… присъствието ми не е мой приоритет.”

Браун допълва, че в базата в Бракли продължава да се подготвя колата за идния сезон, въпреки че от времеви съображения все още не е ясно с какви двигатели ще бъдат болидите. Това може да създаде сериозни проблеми в началото на сезона за тях.

„Хонда вече казаха, че няма да ни снабдяват с двигатели. Затова и се свързвах с Ферари.”

„Все още не сме подписали нищо, но искрено оценявам подкрепата от президента Лука ди Монтедземоло и Стефано Доменикали. Все едно съм сред бивши съученици: все още ме виждат като един от тях.”