Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун защити Маси след критиките към него в състезанието по улиците на...

Браун защити Маси след критиките към него в състезанието по улиците на Джеда

2650
0
Рос Браун
Рос Браун, снимка Ред Бул Контент Пуул

Моторспорт директорът във Формула 1 Рос Браун защити състезателния директор на сериите Майкъл Маси. Маси получи много критики заради поведението си по време на уикенда за Голямата награда на Саудитска Арабия. 

Шефът на отбора на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви колко липсва опитът на предшественика на Майкъл Чарли Уайтинг. Въпреки това Браун дойде в защита на Маси след края на състезанието.

„Бих искал да поздравя ФИА и директорът на състезанието Майкъл Маси. Те са справиха много добре с тази толкова трудна надпревара. Знам, че някои хора смятат тези решения за противоречиви, но аз не“, сподели Браун.

По време на самото Гран при Верстапен бе наказан два пъти- веднъж за напускане на пистата и спечелване на предимство и след това заради рязко намаляване на скоростта и причина за сблъсък със световния шампион Люис Хамилтън.

Макс също така беше преместен с две позиции назад при втория рестарт след като напусна пистата и не върна позицията на Хамилтън. Дискусията между Маси и спортния директор на Ред Бул Джонатан Уитли, която се излъчи по телевизията, привлече особено внимание. В резултат на това Рос беше доволен от решението за преместване на нидерландеца.

„Мисля, че Майкъл се справи с това доста прагматично. Този тип дискусия се провежда няколко пъти по време на състезание. Ако даден пилот се размине с някого или се защити неправомерно, директорът на състезанието ще каже на отбора да коригира позицията. Някои хора смятат, че Майкъл сключва сделка. Той не правеше това. Беше просто- или приемаш решението на състезателния директор или то се предава за разследване на стюардите“, заяви Рос Браун.

Маси се изправи пред множество предизвикателства по време на първия състезателен уикенд на уличната писта в Джеда. Част от тях бяха късно стартиращи серии поради ремонт на трасето, както и червени знамена в състезанията от F1 и F2. В последното имаше и пилоти, които бяха откарани в болница.

„Беше сложно състезание и труден уикенд. Имахме много предизвикателства тук и мисля, че всички в спорта с обединиха, за да постигнат успех в това събитие“, завърши Браун.