Начало Formula E News Бразилия може да приеме кръг от Формула Е

Бразилия може да приеме кръг от Формула Е

45
0

Бразилия може да приеме кръг от Формула Е през следващия сезон 2017/2018 г. Това обяви шефът на сериите Алехандро Агаг. Смята се, че в страната ще има сериозен интерес към подобно състезание и то може да се поведе седмица преди или след надпреварата в Аржентина през януари или февруари 2018 г.

„За нас е приоритет да има състезание в Бразилия, заяви Агаг пред местното списание Grande Premio. – В момента водим преговори с няколко града, които са потенциални варианти за домакини. Мисля, че е възможно да сме в Бразилия може би следващия сезон или по-вероятно в 5-ия такъв.”

Лукас ди Граси, който е бразилец и миналия сезон завърши втори в шампионата, искаше да има домашно състезание, като предлагаше това да се състои в района на Ибирапуера Парк край Сао Пауло. Това е един от най-големите паркове в Латинска Америка и популярно място за спорт в Сао Пауло.

В същото време Агаг заяви, че следващият сезон във Формула Е може да започне чак в края на ноември или началото на декември 2017 г., като състезанието в Хонгконг остава предпочитана опция за неговото начело. Но надпреварата няма да се състои през октомври, както стана през този сезон.