Начало Автомобили Брекланд Бейра

Брекланд Бейра

70
0

По време на провеждащото се в Лондон „Моторекспо” този месец бе показан един изключително интересен британски роудстър, базиран на платформата „Капа” на GM. На същата платформа са базирани модели като Опел GT,Сатурн Скай и Понтиак Солстис. Новият роудстър е наречен Брекланд Бейра и за разлика от своите братчета от GM е задвижван от 6-литров LS2 V8 двигател с мощност от 400 к.с.

И при общо 1400 кг определено съотношението мощност към маса на Бейра дава гаранция за страхотна динамика. Според производителите автомобилът може да ускори до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди. Въртящият момент също е обещаващ, а в крайна сметка максималната скорост възлиза на 250 км/ч.

Бейра е създаден да се движи на втечнен природен газ, както и на бензин. Това помага не само да се намалят разходите и емисиите, но освен това позволява да бъдат изминати повече от 1100 км с едно зареждане. Изцяло независимото окачване е напълно преправено от Брекланд заедно с KW Suspension. Така има нови пружини, амортисьори, втулки, както и по-дебели антиролбари отпред и отзад.

За спирачната сила се грижат 325-милиметрови дискове на четирите колела – за предните се ползват шестточкови апаратчета, докато за задните – четириточкови.

Новият Бейра ще се предлага с ляв и десен волан, като ще влезе в продажби в Европа от ноември месец. Началната цена ще бъде 108 000 долара.