Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Алонсо е по-добър от Шумахер

Бриаторе: Алонсо е по-добър от Шумахер

54
0
Флавио Бриаторе
снимка: Рено

Скандалният бивш шеф на Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе не изключва възможността един ден да започне да работи във Ферари и смята, че Фернандо Алонсо е по-добър пилот от Михаел Шумахер.

Италианецът бе изхвърлен от спорта заради Гран при на Сингапур през 2008 г. и уредената тогава катастрофа на Нелсън Пике младши. След това спечели делото си срещу решението на Световния съвет за автомобилен спорт на ФИА, но се появява само на две-три надпревари през годината. Постове в Гран при ще може да заема през 2013 г., когато забраната му да работи в F1 изтича.

Преди известно време се появиха слухове, че Флавио може да бъде привлечен в Скудерията като консултант. Той самият никога не каза нищо конкретно по въпроса и поредното му изявление не прави изключение.

Аз съм тифозо на Ферари и в живота не се знае какво ще стане. Всичко може да се случи – обясни Бриаторе в радио интервю.

Той бе категоричен също така, че Фернандо Алонсо може да спечели шампионата, както и че испанецът заслужава признанието най-добър пилот в света.

Фернандо реши да остане с Ферари до края на кариерата си и се надявам, че може да спечели повече титли и от [Михаел] Шумахер. Ако имаше кола, щеше да е далеч напред в момента. Той се нарежда до наистина великите – Сена, Прост и Шумахер. Дори е малко по-добър от Михаел, защото германецът спуска гарда, когато е депресиран, докато при Фернандо концентрацията се изостря в такива случаи – допълни Флавио.