Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Алонсо може да вземе титлата, ако Ферари са 0,2-0,3 сек по-бавни...

Бриаторе: Алонсо може да вземе титлата, ако Ферари са 0,2-0,3 сек по-бавни от Ред Бул

30
0
Флавио Бриаторе
снимка: Рено

Фернандо Алонсо може да спечели титлата във Формула 1 през 2012 г., твърди Флавио Бриаторе. Италианецът, който е извън спорта заради наказание за катастрофата на Нелсън Пике младши по време на Гран при на Сингапур през 2008 г., смята, че Ферари ще изостават като скорост от Ред Бул, но според него при определени условия това няма да е фатално за Скудерията в битката за титлите.

Ред Бул имаха огромно предимство и работят упорито и много тихо през последните месеци – заяви Бриаторе пред радио Раи. – Виждам Ферари-то на 0,2, 0,3 секунди зад тях. Ако на първото състезание е наистина така, то Фернандо и Ферари могат да спечелят шампионата.

Бриаторе промотира кариерата на Алонсо и испанецът спечели двете си титли в Гран при с него. Флавио все още е свързан и с мениджмънта на пилота, като винаги е имал огромна вяра във възможностите на Фернандо. Той обаче все пак подкани Ферари да осигурят безусловна подкрепа за звездата си от страна на Фелипе Маса.

Вторият пилот трябва да е в хармония с Фернандо. Световният шампионат се печели само от един състезател и отборът трябва да се съсредоточи върху това – допълни Бриаторе.