Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Браун GP на път да спечели и двете титли

Бриаторе: Браун GP на път да спечели и двете титли

18
0

Браун GP са в позицията спокойно да достигнат до титлата през 2009 година. Това е твърдение на Флавио Бриаторе, шеф на Рено, който по-рано бе казал, че дифузьорът на британците е нелегален, както и че техните пилоти не притежават нужните качества, за да се надпреварват за титлата в шампионата.

Попитан от немския вестник „Ди Велт“ дали вярва, че Браун и Дженсън Бътън – съответно с 29.5 точки и 18 точки в шампионатите при конструкторите и пилотите – могат да бъдат настигнати, италианецът отговори: „Не.“

„Във Формула 1 почти всичко е възможно, но според мен е много трудно друг отбор да спечели титлата.“

„Те са добре финансирани и могат да доразвият колата си без проблеми. За конкурентите обаче това е проблем“ – добавя италианецът.

Въпреки уникалните характеристики на тазседмичната надпревара в Монако шефът Рос Браун очаква поредното силно представяне от неговите пилоти.

„Механиката на колата е много добра, а именно това е нужно, за да имаш предимство в една писта с толкова бавни завои като тази“ – каза британецът, подчертавайки, че Бътън и Рубенс Барикело никога не са печелили в Княжеството.