Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Достойнството и свободата ми са възвърнати

Бриаторе: Достойнството и свободата ми са възвърнати

40
0

Флавио Бриаторе вярва, че честта му е върната, след като главният трибунал отмени забраната му за работа във Ф1, наложена му от световния моторспорт съвет заради скандала с Гран при на Сингапур 2008.

„Искам да изразя огромната си радост от решението, което взе главният трибунал в Париж. Вярвам, че е важно ФИА да играе активната роля, която заслужава в автомобилните състезания. Като спортна натура и една емоционално обвързана с автомобилните надпревари личност от повече от 20 години, за мен бе трудно да приема решението на ФИА. А фактът, че световният моторспорт съвет бе използван, за да се разреши една лична вражда и че бях изкаран от света на състезанията, не ми остави друг избор.

Решението, взето днес, възстанови моето достойнство и моята свобода, от които определени хора се опитаха да ме лишат. Съдът видя, че всички критики, които отправих срещу решението на световният съвет бяха основателни. Заключението доказа, че ФИА: се произнесе некомпетентно; наруши собствените си правила; тотално не зачете правата ми да се защитя и повери разследването, обвинението и отсъждането на безпринципен играч, за който всички знаят, че е мой враг. Затова вярвам, че днес справедливостта възтържествува.

Сега ми трябва малко време, за да мога да се насладя на този щастлив момент, който идва след един толкова труден за мен период. Колкото до евентуално мое завръщане във Ф1 – има достатъчно време, за да говорим за това. Първо искам да благодаря на хората, които не изгубиха доверието си в мен по време на тези трудни моменти и които ми показаха тяхната вяра и приятелство“, заяви щастливият Бриаторе.