Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе хоспитализиран в сериозно състояние с положителен за COVID-19 тест

Бриаторе хоспитализиран в сериозно състояние с положителен за COVID-19 тест

1867
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: АТР

Флавио Бриаторе е приет в болница със симптоми на пневмония и е дал положителен за COVID-19 тест. Бившият шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 е в сериозно състояние според информацията в няколко италиански медии. Той е бил откаран в болнично заведение вчера. Бриаторе е настанен в болница „Сан Рафаеле“ в Милано.

По-рано тази година Бриаторе остро критикува действията на италианското правителство за справяне с пандемията от коронавирус. Той бе недоволен, че властите в страната му не са спрели по-рано полетите от и до Ухан. Освен това бе убеден, че е изкарал COVID-19 още миналия декември.

„Имах треска с температура, болка в гърдите и задъхване. Продължи към дванайсетина дни. С доктора ми не разбирахме какво се случва. Рентген и компютърна томография показаха сянка в белите ми дробове. След избухването на епидемията в Италия лекарят ми каза, че трябва да е било коронавируса“, обясни тогава Бриаторе.

Според италиански медии известният нощен клуб на 70-годишния Флавио „Милиардер“ е свързан с редица случаи на COVID-19 в Сардиния. Сред служителите му са били регистрирани около 60 положителни случая. Клубът и ресторантът към него са били затворени в началото на миналата седмица. Бриаторе се виждал и със Синиша Михайлович за благотворителен мач. Треньорът на футболния клуб Болоня вчера съобщи, че е дал положителна проба за коронавируса.