Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе хвали Хорнер

Бриаторе хвали Хорнер

21
0
Флавио Бриаторе

Флавио Бриаторе никога не е бил сред най-сдържаните личности. Той потвърди многократно тази си слава и във Формула 1. Веднага след състезанието в Малайзия, той изрази мнение, че Себастиян Фетел е истинският шеф в Ред Бул и критикува остро Кристиян Хорнер. Няколко дни по-късно обаче изглежда поуспокоеният Бриаторе изразява малко по-различно мнение.

„За мен Кристиян е не само добър приятел, но и го уважавам изключително много за това, което той прави в своята професия”, заявява италианецът пред Аутоспорт. „Той върши чудесна работа и това се вижда ясно и не подлежи на съмнение.”

В радио интервю за РАИ в понеделник Бриаторе постави под въпрос мъжествеността на Хорнер, като го обвини, че не се е качил да подиума да получи трофея при конструкторите. Освен това обясни, че ако тим шефът бил достатъчно мъж и имал топки, трябвало да нареди на пилотите отново да възвърнат позициите си.

От Ред Бул дори излязоха с официално становище, защо на подиума се е качил Нюи.

„Това, че тим шефът трябва да се качи на подиума при първата победа за сезона, е лично мнение”, се казва в изявлението от Милтън Кийнс. „Кристиян и преди не го е правил, а дори в Австралия, Лотус не пратиха на подиума Ерик Булие.”

От екипа освен това не са съгласни, че Хорнер е само допълнение на Матешиц и Марко, както твърди в радио интервюто Бриаторе.

„Един „слаб” тим шеф едва ли би бил в състояние, да изведе екипа си до три поредни титли при конструкторите.”