Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе купува Рено?

Бриаторе купува Рено?

52
0

Според ралзични медии има възможност Флавио Бриаторе да купи тима на Рено във Формула 1, като по този начин продължи участието му в спорта и през 2010-та година и след това.

Според изданията „Autosprint“ и „Formule 1 Race Report“ този сценарий е възможен, тъй като все повече се засилват слуховете, че френският автопроизводител смята да се оттегли от Ф1 в края на този сезон.

Предполага се, че заради силния спад в продажбите на нови автомобили в световен мащаб, посредствените резултати в последните три сезона във Ф1, изтичащият договор с главния спонсор ING, който няма да бъде подновен и вероятното напускане на Фернандо Алонсо, Рено, които вече заплашват с напускане заради новите правила на Макс Мозли, са решили, че времето за оттегляне е дошло при всички положения.

Изданието „Autosprint“, обаче твърди също, че Рено, които в момента снабдяват с V8 агрегати на отбора на Ред Бул Рейсинг, ще продължат да доставят двигатели във Ф1.

Талантливият резервен пилот на Рено – Ромен Грожан, е едно от имената, спрягани за евентуален пилот на тима на Бриаторе.