Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе на път да бъде освободен от Рено

Бриаторе на път да бъде освободен от Рено

44
0

Френският производител Рено е предложил да замени шефа на отбора си, Флавио Бриаторе. Предполага се, че предложението, отправено към ФИА, е опит Световният съвет по моторните спортове да бъде омилостивен в навечерието на изслушването по повод на скандала с Гран при на Сингапур.

Говори се, че Рено са предложили за заместник на Бриаторе шефа на тима на ART в GP2 – Фредерик Васо. Името на Дейвид Ричардс също бе споменато, но вероятността там е малка. За сметка на това Ален Прост изглежда да е силен кандидат за мястото на Бриаторе, тъй като вече има опит във Формула 1 като шеф на отбор.

Има доста мощни знаци, че Бриаторе е на път да поеме цялата вина за умишлената катастрофа на Нелсън Пикет младши в Сингапур, като дори Пат Саймъндс е получил предложение за имунитет, ако съдейства.

Саймъндс неотдавна бе разкрил пред чужди медии, че знае доста по въпроса, но планира на този етап да мълчи. Това също предполага, че той се надява на имунитет, за да направи решителните разкрития.

Междувременно бе представена и част от разговора по радиото на Рено, който показва, че Бриаторе реагира доста рязко: „Ш*бана работа… ш*бан позор… м*йната му, той не е никакъв пилот!“