Начало Лайфстайл Бриаторе напусна председателския си пост в Куинс Парк Рейнджърс

Бриаторе напусна председателския си пост в Куинс Парк Рейнджърс

31
0

Флавио Бриаторе напусна поста си председател на английския футболен клуб Куинс Парк Рейнджърс.

– Горд съм, че помогнах за спасяването на този исторически клуб и че допринесох за павирането на пътя за бъдещи успехи – е изявлението на италианеца на уебсайта на втородивизионния отбор. – Отдадеността ми към клуба остава непроменена, но чувствам, че трябва да фокусирам енергията си в други области.

Бриаторе бе изхвърлен доживот от автомобилния спорт от ФИА заради скандал с уреждане на катастрофа по време на Гран при на Сингапур 2008 г. във Формула 1. След това обаче бившият шеф на Рено във Формула 1 спечели обжалване срещу световната автомобилна федерация, макар ситуацията да не е изяснена докрай.

Преди близо три години Бриаторе купи Куинс Парк в съдружие с Бърни Еклестън и милиардера Лакшми Митал. Той остава акционер, а семейство Митал увеличават дела си в отбора.

Все още не е ясно дали Флавио ще заведе още дела срещу ФИА, както декларира преди време, за пропуснати ползи от несключени или провалени мениджърски договори. Английската футболна асоциация разследва участието в Куинс Парк Рейнджърс с оглед изхвърлянето от моторспорта, но последствия за него нямаше.

Италианецът бе една от най-колоритните фигури във Формула 1. Той спечели 4 титли при пилотите – две с Михаел Шумахер в Бенетон (1994 и 1995 г.) и две с Фернандо Алонсо (2005 и 2006 г.) с Рено.