Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Не искам да виждам Шуми в сегашното му състояние

Бриаторе: Не искам да виждам Шуми в сегашното му състояние

40
0

Бившият шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе сподели, че не би искал да вижда Михаел Шумахер в сегашното му състояние. Вече близо 2 години 7-кратният шампион, след като пострада тежко след падане на ски във Френските Алпи, досега така и не може да се върне към нормалния си начин на живот.

В момента той продължава да се възстановява в дома си в Швейцария, като последните информации относно състоянието му бяха, че движи очите си и разпознава близките около себе си, но не може да говори и да ходи.

„Искам да запазя Михаел в спомените си такъв, какъвто го познавах, заяви Бриаторе, който беше шеф на Шуми в Бенетон когато германецът спечели първите си две титли през 1994 и 1995 г. – Прекарах много време с него, харесвах го много и му се възхищавах. Искам да го запазя така в главата си.”

Италианецът обясни, че се осведомява за здравословното състояние на Шуми от неговия бивш съотборник във Ферари Фелипе Маса. „Имам прецизни описания от Фелипе, който бе при Михаел.”

Последната информация за състоянието на пилота даде президентът на ФИА Жан Тод, който е близък приятел на Михаел. Французинът заяви, че Шумахер все още се бори и се опитва да се върне към нормални начин на живот.