Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе не смята, че Ферари ще се бори за титлата догодина

Бриаторе не смята, че Ферари ще се бори за титлата догодина

68
0
Бърни Екълстоун, Флавио Бриаторе
снимка: Любомир Асенов

Флавио Бриаторе явно се страхува, че и през следващия сезон предстои доминация на Себастиян Фетел и Ред Бул. Бившият шеф на екипа на Рено не вярва, че от екипа на Ферари ще успеят да предизвикат шампиона и се притеснява от още един скучен сезон.

„След като Уебър не успя по никакъв начин да го (Фетел – б.р.) постави под напрежение, всичко стана ясно и скучно“, обясни Бриаторе пред италианското радио La Politica nel Pallone. Според него голямото предимство на Фетел идва от начина, по който той се справя с гумите. „Себастиян просто извлича максимума от гумите, нещо с което Марк не се справя. Не смятам, че директно трябва да го обявим за шампион и през следващата година, но от друга страна не мисля, че нещо ще се промени особено.“

При това въпреки че за Бриаторе е ясно, че от Ферари започнаха с подготовката на колата за догодина от рано и въпреки че разполагат с Фернандо Алонсо в редиците си.

„За да стане отново интересен шампионата трябва да се вземе половин секунда от Ред Бул, която пък да се даде на Ферари. Ясно е обаче, че това няма как да стане. Докато не се променят правилата ще е много трудно някой да победи Ред Бул. И мисля, че и следващата година няма да има особено голяма промяна в статуквото. Не виждам, как Ферари ще успят да наваксат загубеното спрямо „биковете“ и Макларън само за два месеца. И това въпреки че „скудерията“ разполга с Фернандо. Един пилот, който никога не се предава. Но на Ферари липсва близо секунда, а това е голяма разлика. Ако Фернандо разполага с кола, която е с 3-4 десети по-слаба от останалите, тогава той пак ще може да печели победа. Когато Шумахер ни напусна, той стана отново шампион едва тогава, когато от Ферари изградиха силна кола-победител.

За 17 години не съм виждал отбор, който за два месеца да успее да стопи изоставане от 7-8 десети. Не мисля, че ще го видя някога.“