Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе не спести критиките си за Ковалайнен

Бриаторе не спести критиките си за Ковалайнен

43
0

Бриаторе остро разкритикува представянето на своя пилот Хейки Ковалайнен в дебютното му състезание в Австралия за Рено.###Флавио Бриаторе остро разкритикува представянето на своя пилот Хейки Ковалайнен в дебютното му състезание в Австралия за Рено.
„Представянето на Хейки? Мисля, че всички го видяха по телевизията. Аз не трябва да защитавам никого. Беше отвратително. Какво мога да кажа. Ако ви кажа, че е било добре, трябва да съм пълен идиот. Не беше добре. Когато обаче започваш по този начин, нямаш никакъв проблем да се справиш по-добре следващия път. Имаш много пространство за развитие”, заяви Бриаторе.
Ковалайнен приключи състезанието 10-ти, тръгвайки от 13-та позиция. Той допусна няколко грешки, включително и завъртане на трасето.
Шефът на Рено допълни още: „Това в надпреварата не беше Хейки. Ние го познаваме, той е тествал с нас и винаги е супер бърз. Не знам какво се случи по време на състезанието. Знаем, че е добър. Тъй като представянето му беше толкова зле, означава че не е бил той. Може би е бил неговия брат. Ще се опитаме да извадим истинския Хейки за следващия старт”