Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе не вярва във възможността Алонсо да спечели титлата

Бриаторе не вярва във възможността Алонсо да спечели титлата

26
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: АТР

Борбата за титлата при пилотите във Формула 1 вече навлезе в крайната си фаза. С оставащите четири състезания до края на сезона все повече изглежда, че тя ще се реши между водача в класирането при пилотите Себастиян Фетел и Фернандо Алонсо. Фетел постигна за Ред Бул трета поредна победа в Южна Корея и успя да измести испанският пилот на Ферари от върха. Германецът е начело за първи път от месец април насам.

Алонсо, който дълго време бе водач в класирането, е с изоставане от шест точки преди последните четири кръга от сезона. Въпреки тази малка разлика бившият шеф на Фернандо Алонсо в екипа на Рено, Флавио Бриаторе, не вярва неговият любимец да успее да спечели титлата през тази година.

„С кола като тази просто няма как да стане световен шампион“, заяви италианецът пред Тутоспорт. Бриаторе бе шест години шеф на испанеца и помогна за спечелването на титлите му през 2005 и 2006 г.

Самият Алонсо изглеждаше доста разочарован след финала на надпреварата в Южна Корея, но въпреки това заяви, че трябва да е доволен от спечелените точки. Това обаче не може да заблуди Бриаторе, който познава добре пилота за чийто интереси се грижеше дълго и след напускането му.

„Ферди лъже, той беше всичко друго, но не и доволен.“