Начало Лайфстайл Бриаторе няма да продава КПР, но и не увеличава отговорностите си в...

Бриаторе няма да продава КПР, но и не увеличава отговорностите си в отбора

48
0
Бърни Екълстоун, Флавио Бриаторе
снимка: Любомир Асенов

Флавио Бриаторе не иска да увеличава отговорностите си и да работи по-активно в английския футболен клуб Куинс Парк Рейнджърс (КПР), в който е съдружник със стоманения милиардер Лакшми Митал и управляващия търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун. Бившият шеф на Рено във Формула 1 се появи днес в Монте Карло, където се проведоха свободните тренировки за Гран при на Монако и бе точно с Екълстоун.

КПР пък се върнаха във Висшата лига и това провокира въпроса относно участието на Бриаторе, който не афишира с какво се занимава, откакто бе изгонен от F1 заради скандала с Гран при на Сингапур от 2008 г., а впоследствие решението бе отменено от френски съд.

Не, не искам да се занимавам повече, абсолютно не. Нищо не се е променило, съвършено нищо. Не искам да работя това въобще – бе категоричен Флавио пред агенция Ройтерс.

Той бе на поста председател в клуба до миналия февруари, когато го сдаде вследствие на скандала във Формула 1. Бриаторе отрече и слуховете, че може да продаде акциите си.

Забравете за продажба! С Бърни оставаме заедно и притежаваме 70% от отбора. Продължаваме напред, както винаги сме го правили от самото начало. Искаме отборът да е конкурентоспособен през следващия сезон, ще запазим всички добри играчи, а треньорът ще се постарае да подобри още състава – допълни италианецът.