Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе остава за още 2 години

Бриаторе остава за още 2 години

21
0

Флавио Бриаторе ще остане начело на отбора на Рено за още две години.###

Флавио Бриаторе ще остане начело на отбора на Рено за още две години, след като бе постигнато ново споразумение с френската автомобилна компания.
Договорът на колоритния италианец изтичаше в края на тази година и той обмисляше дали да се откаже или да продължи.
Но след като е получил гаранции от ключови технически фигури, включително Пат Саймъндс, Боб Бел и Роб Уайт, както и съпричастието на президента на Рено Карлос Госн, Бриаторе е решил да остане.
Съобщението за това идва заедно с новината за потвърждаването на Хайки Ковалайнен като титулярен пилот заедно с Джанкарло Физикела.
„Радостен съм да продължа да ръководя предизвикателството на Рено Формула 1”, заяви Бриаторе. „Чест е да се работи за една от водещите световни компании и с един от най-изтъкнатите световни мениджъри. Съпричастието и ентусиазмът, които Карлос Госн демонстрира към проекта за участие във Формула 1 през последните години, бяха ключов фактор за моето решение.
За отбора сега е важно да започне нов цикъл на развитие от 2007 г. с обновен пилотски състав и няколко значими нови търговски партньори. Това е ключът към представянето на топ ниво в близък и по-дългосрочен план.”
От своя страна Госн добавя: „Под ръководството на Флавио отборът постигна забележителен двоен успех през 2005 г., като спечели двете титли и продължава да е конкурентен през 2006 г.
Разчитам на решимостта, таланта и ефективността на Флавио и целия отбор, под президентството на Ален Даса, още веднъж да изведат Рено на върха на Формула 1.”