Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе отрича, че ще става шеф във Ферари

Бриаторе отрича, че ще става шеф във Ферари

39
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: АТР

Фамозният бивш шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе отрече спекулациите, че ще поеме висок пост във Ферари.

Медиите от няколко месеца свързват името му с позицията на директор на Скудерия Ферари или на цялото спортно направление Джестионе Спортива в Маранело.

На Монца миналия уикенд президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло заяви, че застава плътно зад шефа на Скудерията Стефано Доменикали и мястото по никакъв начин не е застрашено, но въпреки това името на Бриаторе отново се свързва с това на Ферари.

Нямам намерение да се връщам във Формула 1 като тим мениджър – категоричен е бил обаче Бриаторе на Монца. – Италия е страната на слуховете и винаги съм бил във връзка с Ферари, но подобно сътрудничество би било безмислено.

Бриаторе бе отстранен от поста си на шеф в Рено през 2009 г. след разкриването на скандала с нарочната катастрофа на пилота му Нелсиньо Пике година по-рано в Сингапур. Получи дори и забрана да стъпва в падока, но днес всичко е различно и 61-годишният милионер отново ходи на състезания и се говори не само за нова негова позиция във Ферари, но и изобщо в спорта.