Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Рено се връща към най-добрите си години

Бриаторе: Рено се връща към най-добрите си години

84
0

Шефът на Рено, Флавио Бриаторе, е на мнение, че Рено отново са по пътя към върха след силния край на сезон 2008.

Отборът, който стана последователно шампион през 2005 и 2006 година, имаше слаб сезон 2007, а след това и слабо начало на 2008 година въпреки завръщането на Фернандо Алонсо. Накрая обаче испанецът спечели две състезания и спечели повече точки от всеки един пилот от Гран при на Белгия до края. Именно това убеди Алонсо да остане в отбора.

„Имаме всичко, от което се нуждаем, развиваме се, а всяко подобрение, което намерим, моментално бива внедрено в състезателния болид.”

„Върнахме се към ситуацията преди 2006 година. Ферари също почти не печелеха през 2005 година. Линията между триумфите и загубите е много тънка.”

„Но за да постигнем това, ние трябва да наемем нови хора – по-млади и жадни за успех. Тайната е, че първо трябва да научиш какво не върви и едва тогава трябва да започнеш да работиш.”

„Иначе ще имаш една кола без стабилна база. Миналата година по този начин ние загубихме пет месеца, преди да разберем в какво се корени проблемът. Промените по въздушния тунел изискваха време. Но сега сме готови.”

Бриаторе уточни, че с Алонсо са обсъждали бъдещия му договор почти през цялата година, въпреки че съобщението е дошло толкова скоро. Италианецът също така подкрепи идеята на ФИА да отмрази двигателите, така че те да бъдат изравнени.