Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе събра на вечеря Доменикали, Строл и Волф

Бриаторе събра на вечеря Доменикали, Строл и Волф

2724
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: Майкъл Потс

Флавио Бриаторе събра на вечеря президента и CEO на Формула 1 Стефано Доменикали, основния акционер в Астън Мартин Лорънс Строл и шефа на Мерцедес F1 Тото Волф. Бившият ръководител на Бенетон и Рено в Гран при редовно се събира с тях през лятната ваканция на шампионата. Миналата година публикува снимка от яхта (без Строл), а сега – кадър от собствения си клуб с ресторант „Милиардер“ в Порто Черво, Сардиния. Тематично на масата имаше двама милиардери – Строл и Волф.

През 2023 г. Бриаторе отбелязва 25-ата годишнина на клуба си „Милиардер“. Концепцията му винаги е била да стопанисва място, което да събира най-богатите и прочути хора в света и да им дава възможност да се забавляват.

Бриаторе пък работи с Доменикали в посока комерсиалното развитие на Формула 1. Волф и Строл са приятели отдавна

Отношенията им продължават да са близки въпреки решението на Астън Мартин от 2026 г. да използва задвижващи системи на Хонда вместо тези на Мерцедес. Волф все още притежава няколко процента от автомобилния производител Астън Мартин.

Наскоро Доменикали коментира ситуацията с правилата за новите задвижващи системи, които трябва да влязат в сила от 2026 г. Кристиан Хорнер от Ред Бул настоява, че регулациите трябва да се променят. Волф се противопоставя. Говори се и за сближаване представянето на агрегатите.

„По принцип винаги трябва да се търси баланс. Предстои ни много работа през следващите няколко седмици. Ще имаме още една среща, за да сме сигурни, че проектът върви в правилната посока. Сигурен съм, че ще постигнем съгласие относно възможно най-добрия вариант“, коментира Доменикали.

„Трябва да се запитаме какво искаме да развиваме ускорено. Тук въпросът за устойчиви горива е жизненоважен. Пазарът се променя и според мен взехме много добро решение, когато избрахме посоката, в която да вървим. Намираме се в преходен период, през който големите автомобилни производители работят по хибридни и електрически технологии на задвижване. Те вече са част от портфолиата им“, допълни президентът на F1.