Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе ще оценява възможностите на R28 в Турция

Бриаторе ще оценява възможностите на R28 в Турция

55
0

Истинските възможности на колата на Рено ще могат да се преценят някъде около Гран при на Турция, счита Флавио Бриаторе. Според италианеца също така е прекалено рано да се дават оценки за цялостната форма на френския тим, тъй като са минали само дава кръга от шампионата.
Засега най-добрите постижения на Рено са четвъртото и осмото място на Фернандо Алонсо съответно в Австралия и Малайзия. Шефът на екипа Бриаторе обаче вярва, че тези резултати не може да са показателни за цялостната форма на отбора, защото при пренасянето на шампионата в Европа французите са планирали някои подобрения за болида си. Едва тогава той ще може да даде оценката си за качествата на R28.
„В момента мога да кажа, че се намираме в процес на развитие – каза италианецът. – Би било абсолютно нереалистично да мислим, че можем да наваксаме липсващите секунди по отношение на Ферари и Макларън само за няколко дена. Намираме се в началото на нов сезон, така че защо да се фокусираме в миналото. Ако действително нашата кола е на т. нар. средно ниво, тогава за Ферари можеше да се каже, че те нямаха изобщо кола в Мелбърн. Не е справедливо да отсъждаме за колата само след едно или две състезания. Естествено, Макларън и Ферари разполагат с бързи болиди, но вижте какво се случи със Скудерията в Австралия. Затова ще трябва да изчакаме и да видим какво ще стане в следващите няколко състезания.”
Запитан кога ще е готов да оцени характеристиките на R28 Бриаторе отговори: „Някъде около Гран при на Турция.”