Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе смята, че Ферари едва ли ще спечели титлата

Бриаторе смята, че Ферари едва ли ще спечели титлата

2363
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: АТР

Бившият шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 Флавио Бриаторе смята, че Ферари едва ли ще спечели световната титла тази година. Пилотите на Скудерията Себастиан Фетел и Шарл Льоклер често записваха най-добрите времена в предсезонните тестове на Каталуня.

В първия кръг за Гран при на Австралия обаче двамата останаха 4-и и 5-и. Те бяха далеч от скоростта на Мерцедес и Ред Бул в състезателно темпо. И завършиха на близо минута зад победителя Валтери Ботас.

„На Ферари ще им бъде много трудно, заяви Бриаторе. – Нищо не се е променило спрямо миналата година. В тима имаха 3 месеца през зимата, за да се подготвят. Но те не са дори близо до това да намалят дистанцията спрямо Мерцедес.

При толкова силен Мерцедес, единствената битка ще е между Хамилтън и Ботас. За да ги победят, във Ферари трябва да наваксат 0.8-0.9 сек изоставане. Твърдя, че Мерцедес ще продължи да доминира. Да, Австралия не е типично състезание. Но ако ти си силен по принцип, то ще си такъв навсякъде.“

Запитан къде Ферари има слабости, Бриаторе отговори: „Много неща не са наред и в тима трябва да работят здраво. Сега имаме повече шампионат на гумите, отколкото на пилотите. F1 е толкова технологичен спорт, че чуваме коментаторите да говорят само за гумите. Повече отколкото за битка на гладиатори.“