Начало Автомобили Bridgestone EMIA акцентира в развитието на гумите за електромобили

Bridgestone EMIA акцентира в развитието на гумите за електромобили

1592
0
Гуми за електромобили
Гуми за електромобили

Като ключов партньор и основен доставчик на гуми както за новатори в областта на електрическата мобилност, така и за водещите световни производители на електромобили, Bridgestone разработва все повече специално проектирани гуми за оригинално оборудване на електромобили. Гумите за електромобили в момента представляват 11% от общата гама оригинално оборудване (OE) на Bridgestone за леки автомобили. Те са нарастнали от само 4% през 2019 г. Тази цифра се очаква да достигне над 20% през 2024 г.

През 2021 г. 50% от 10-те най-големи производители на електромобили в световен мащаб са избрали оборудване на Bridgestone за своите превозни средства1. С гуми Bridgestone са оборудвани и 50% от 10-те най-продавани електромобили в Европа2. Понастоящем Bridgestone EMIA отделя над 30% от ресурсите си за развитие на гуми за оригинално оборудване за електромобили.

Като част от ангажимента си да помогне за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, Bridgestone вижда електрическата мобилност като огромна възможност за намаляване на CO2 емисиите и да направи мобилността по-екологично устойчива, особено като се очаква 20% от продажбите на нови автомобили в Европа през 2025 г. да бъдат електрически автомобили.

Първокласни гуми и технологии за гуми за електромобили (EVs)

Тъй като мобилността претърпява бързо преминаване към електромобили и по-малко въглеродни емисии, Bridgestone инвестира, за да направи електрическата мобилност по-достъпна и ефективна за производителите на оригинално оборудване, шофьорите и автопарковете, като въвежда първокласни гуми и технологии за гуми в сътрудничество с водещи производители на електромобили и новатори.

В партньорство Bridgestone разработва първокласни гуми, които са проектирани по поръчка за електромобили и техните уникални предизвикателства, като например да се даде приоритет на ниското съпротивление при търкаляне, за да се спести живота на батерията и по този начин да се отговори на притесненията относно разстоянието.

В гумите за електромобили Bridgestone включва своите водещи в индустрията устойчиви технологии. Те отговарят на тези специфични изисквания за електромобили:
ologic технология за увеличаване на обхвата на батериите,
TECHSYN – за постигане на по-добра ефективност на износване и намалено съпротивление при търкаляне,
B-Silent за минимизиране на шума от гумите за комфорт на водача,
ENLITEN технология – за намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите с до 30% и теглото с до 20%. Спомага за разширяване на обхвата на шофиране на електромобили, благодарение на подобрената производителност на ресурсите.3

Друг ключов фактор, към който трябва да се обърне внимание при електромобилите, е увеличеното тегло на автомобила. Ето защо Bridgestone, в партньорство с производителите на автомобили, разработва гуми с високо натоварване (HL).  Те  могат да носят по-голямото тегло на мощни електрически и хибридни превозни средства.

Bridgestone EMIA въвежда своята маркировка за електромобили на OE гумите на компанията, като те са специално създадени за електромобили. Тя гарантира, че гумите са преминали през строг процес на тестване, получили са одобрение от производителите на автомобили.

Партнирство с водещите световни производители на електромобили и новатори

Подкрепяйки автомобилната индустрия в амбициите си за устойчивост, Bridgestone си партнира с водещите световни производители на електромобили на хибридни и електрически превозни средства, като Mercedes EQA и EQB, BMW i3, Fiat 500 EV, Nissan LEAF, изцяло електрическият ID.3 на Volkswagen и ID.4 и много други.

******

1 Топ 10 на производителите на електромобили в световен мащаб през 2021 г. (по ред): Tesla, Volkswagen, Wuling, Nissan, BYD, Renault, Hyundai, Audi, Peugeot и Mercedes. Bridgestone доставя на Volkswagen, Nissan, Audi, Peugeot и Mercedes.

2 Топ 10 на най-продаваните модели EV в Европа през 2021 г. (по ред): VW ID.3, VW ID.4, Tesla Model 3, Renault ZOE, Peugeot e-208, Mercedes EQB, Fiat 500, Nissan LEAF, Mercedes EQC и Peugeot e-2008. Bridgestone доставя на VW ID.3, VW ID.4, Mercedes EQB, Fiat 500 и Nissan LEAF.

3 Въз основа на вътрешни данни на Bridgestone, сравняващи първокласни летни гуми на Bridgestone с и без технология ENLITEN в същия размер на гумите (92Y 225/40R18 XL).