Начало Автомобили Bridgestone Potenza Race заема първо място в пистовия тест за гуми на...

Bridgestone Potenza Race заема първо място в пистовия тест за гуми на Auto Bild Sportscars

276
0
Bridgestone Potenza Race
Bridgestone Potenza Race - Auto Bild Sportscars

Наскоро пуснатата полуслик гума Bridgestone Potenza Race вече прави голямо впечатление на експертите от индустрията за гуми. Тя се изправя срещу конкуренти по време на тестове на писта на Auto Bild Sportscars. Iзлиза начело в групата и претендирайки за победа.

Съдии на теста обобщиха: „почти перфектни характеристики на управление; представяне, близко до нивото на пълен слик; прецизно управление; способност за генериране на високи нива на странични сили, широки граници и издръжливост“, като причини за първото място[1] на Potenza Race.

По време на теста съдиите бяха особено впечатлени от представянето, което се предлага от Bridgestone Potenza Race. Те  посочиха, че изключително високите нива на сцепление са почти сравними с нивата на напълно гладка гума. Характеристиките на прецизното кормилно управление са още един голям плюс за новата полуслик гума на Bridgestone.

Съдиите също така оцениха високо спирачните характеристики на Bridgestone Potenza Race. Според тях тя осигурява отлично забавяне и способност да спре „значително по-рано в сравнение с шосейни гуми“. Обобщавайки теста, Гуидо Науман от Auto Bild Sportscars споделя че представянето на сух път на Potenza Race е феноменално – сцепление, прецизност при кормилното управление. Всичко е много близко до една истинска състезателна гладка гума.

Печелившият резултат е последван от предишния успех на Bridgestone Potenza Race в независимите тестове, проведени от TÜV SÜD. В тях новата полусликова гума постигна най-бързото време на обиколка[2] и най-доброто спиране на сухо[3]. Тя иреварва основните си конкуренти на пистата в тези показатели и демонстрира изключителен дълъг живот на писта[4].

Създаденa е за състезателите ентусиасти, които се стремят да надскочат своите възможности. Изцяло новата Potenza Race е най-новото допълнение към емблематичната гама Potenza на Bridgestone с ултра-висока производителност. Тя е полугладка гума,  хомологирана за обществени пътища, но с производителност, фокусирана за състезателни цели.
Разработена и произведена в Европа, първата по рода си гума за смяна по време на състезания за непрофесионалисти, се предлага в 13 популярни размера между 17 и 20 инча.

[1] Спортни автомобили AUTO BILD – брой 07/2022 – летен тест на гуми semislick – тест автомобил: Golf GTI Clubsport – тестван размер: 235/35 R 19 – ранг 1 от 4

[2] Време за обиколка на писта Nardo (6115 метра), средно време за три обиколки в секунди: Bridgestone (2:35,39), Pirelli (2:37,62), Michelin (2:37,87), Goodyear (2:37 ,89).*

[3] Спирачен път на сухо (100 км/ч до 0 км/ч) в Bridgestone EUPG, разстояние в метри: Bridgestone (32,3), Michelin (32,8), Pirelli (33,2), Goodyear (34,6).*

[4] На второ място за дълготрайност на пистата на пистата Nardo, рейтинг в %: Goodyear (120%), Bridgestone (100%), Pirelli (80%), Michelin (60%).*

*Тестове, извършени от TÜV SÜD по заявка на Bridgestone през ноември 2021 г. и март 2022 г. в съоръженията Bridgestone EUPG (Италия) и Nardo (Италия) за тестове с Mercedes AMG A45s, на гуми с размер 245/35 R19 Potenza Race в сравнение с представяне на основните конкуренти в същия сегмент: Goodyear Eagle F1 Supersport R, Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, Pirelli P Zero Trofeo R. TUV Доклад № 713231330.