Начало Автомобили Bridgestone пуска всесезонна гума за лекотоварния сегмент автомобили

Bridgestone пуска всесезонна гума за лекотоварния сегмент автомобили

142
0
DURAVIS All Season
DURAVIS All Season

Bridgestone, най-голямата в компания света за производство на гуми и каучукови изделия, обяви пускането на първата си всесезонна гума за сегмента на леките камиони – DURAVIS All Season. Проектирана да издържи посредством здрава и издръжлива конструкция, новата гума осигурява отлични показатели при износване и съкращава времето за сервизиране. Освен това, с най-високия в класа си сертификат на ЕС – клас „А“ за мокро сцепление и 3PMSF, Bridgestone DURAVIS All Season осигурява безопасност, спокойствие и удобство при всякакви метеорологични условия през цялата година.

Изключителна ефективност, независимо от сезона

Проектирани с мисъл за дейността както на малките, така и на големите автопаркове, новите гуми на Bridgestone DURAVIS All Season са идеални за професионалисти, които искат да увеличат своята бизнес ефективност и да имат контрол с едни и същи гуми през цялата година.

Постигайки най-добрия в класа си сертификат на ЕС – клас „A” за мокро сцепление, Bridgestone DURAVIS All Season позволява на автопарковете да продължат да работят дори при неблагоприятни метеорологични условия. Гумата позволява това чрез улеи с голям обем в рамото, които подобряват отвеждането на водата, както и оптимизирано разпределение на контактното налягане. Тази функция също подобрява показателите на представянето при сняг и износване на гумата.

Сертифициран с маркировките „тривърха планина със снежинка“ (3PMSF) и „кал + сняг“ (M + S), DURAVIS All Season на Bridgestone е напълно готов за зимата. Гумата постига това благодарение на комбинация от сложен дизайн, V-образна форма, която подобрява мобилността в сняг, и оптимизирана конструкция на тялото. Забележителното представяне на DURAVIS All Season при мокри настилки и сняг също се дължи на новата технология за наноселективни смеси на Bridgestone, която позволява по-добра дисперсия на силициев диоксид в съединението Nano Pro-tech™ на Bridgestone.

По-дълго на пътя

С нарастването на електронната търговия и изискването за доставки до крайните потребители, както и натискът от разпоредбите на ЕС за икономия на горивата, автопарковете днес са изправени пред много предизвикателства. DURAVIS All Season е проектирана да им помогне да намалят общите си експлоатационни разходи чрез целогодишно използване и дълготрайност.

Изключително устойчивата гума разполага със защитно ребро на страничната стена, за да я предпази от удари в бордюра. Това не само спомага да се намалят честите повреди на гумите и разходите за ремонт, но също така и да се съкрати времето за сервизиране на превозните средства. Bridgestone DURAVIS All Season също отчита изключителни показатели на износване благодарение на по-високата коравина на грайфера. Освен това, за да намали още повече експлоатационните разходи, новата гума за леки камиони на Bridgestone прилага конструкция и оптимизиран дизайн на кухините за подобрено съпротивление при движение. Това позволи на гумата да постигне сертификат на ЕС – клас „C“ за горивна ефективност в повечето си размери.

Bridgestone DURAVIS All Season ще бъде на пазара от август 2020 г., като след септември ще бъдат пуснати няколко допълнителни размера. Гумата ще се предлага в 23 размера, включително три HRD размера и пет размера за високо натоварване (10PR), за да обхване почти всеки тип превозно средство и товар с повишена безопасност.