Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун доволни от гумите си

Бриджстоун доволни от гумите си

59
0

С гуми суперсофт бяха на старта за Гран при на Бахрейн и тримата пилоти, качили се на подиума след финала на надпреварата. Фернандо Алонсо и Фелипе Маса с Ферари, както и колегата им от Макларън Люис Хамилтън направиха по едно спиране в бокса, за да сложат типа медиум, с който изкараха до края на надпреварата.

– Страхотен старт на 14-ия сезон на Бриджстоун във Формула 1 с великолепни битки от началото до финала на новата конфигурация на пистата Сахир. Поздравления за Алонсо и Ферари, както и за Лотус – за доброто представяне в дебютното им състезание. Новите правила изправиха всички отбори пред определени предизвикателства и доведоха до вълнуваща първа надпревара за сезона – коментира директорът на Бриджстоун Моторспорт Хироши Ясукава.

Производителите на гумите останаха доволни от поведението на продуктите си.

– Себастиан Фетел свърши страхотна работа с управлението на суперсофта след старта и изкара с комплекта, вече използван в квалификацията, най-дълго от всички в челото – обясни директорът на отдела за развитие при японците Хирохиде Хамашима. – Алонсо направи интелигентно каране към победата, а освен това даде най-бърза обиколка към края и показа колко добре е съхранил гумите си – допълни той.