Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун доволни от гумите в Япония

Бриджстоун доволни от гумите в Япония

38
0

Гумите Бриджстоун в Япония имаха специални зелени ивици като част от кампанията на ФИА „Направете колите екологични” (Make Cars Green).

Шоши Аракава, президент и изпълнителен директор на Бриджстоун:
„Поздравление за Фернандо Алонсо по повод на победата му на Фуджи в едно наистина интересно състезание. Горди сме от нашите Make Cars Green гуми, които допринесоха за вълнението. Бриджстоун, в ролята си на официален доставчик на гуми във формула 1, ще продължи да подкрепя всички тимове и състезатели, като същевременно ще промотира своята кампания Make Cars Green.”

Хирохиде Хамашина, Директор на отдела по развитие на гуми за моторни спортове:
„Днес видяхме едно много вълнуващо състезание. Поздравление за Фернандо Алонсо и Рено – затова че оцеляха в първата обиколка и след това развиха стратегията си, за да спечелят втора поредна победа. Трябва да благодарим и на Роберт Кубица и Кими Райконен, че предоставиха една наистина интересна битка за второто място.”

„И двете смеси работеха, както очаквахме. Можехме да виждаме по-добре износването на гумите благодарение на маркерите по повод на кампанията Make Cars Green, което бе интересно за феновете. По отношение на гумата на Адриан Сутил изглежда, че е имало спукване – вероятно от някакви останки на пистата. Данните показаха намаляване на налягането, преди гумата да се разпадне.”