Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун изпробват нови гуми за мокро

Бриджстоун изпробват нови гуми за мокро

55
0

Доставчикът на гуми Броджстоун разглежда данните за новите си гуми за мокро, за да провери колко е ефективен дизайнът. Новите гуми бяха изпитани за първи път по време на тестовете на Херес миналата седмица.

Японската компания бе помолена да направи само един вид гуми за мокро, които да заменят двата типа, използвани в момента. Новата гума притежава смес и начин на подреждане на нишките, който е някъде между настоящите гуми за екстремно мокро и Интермедия.

Въпреки че от Бриджстоун не са потвърдили колко пилоти са карали с новите гуми, говорител на екипа в момента разглежда данните, за да види дали да се продължи с идеята.

Директорът на отдела за развитие на гуми за моторни спортове в Бриджстоун, Хирохиде Хамашима, наскоро каза, че предпочита настоящите два типа гуми, но тимовете били поискали в някакъв момент един единствен тип гуми за мокро.

„Предпочитаме два типа гуми за мокро, тъй като така е по-безопасно” – каза той пред autosport.com. „Но както знаете, причината да развиваме един единствен тип гуми за мокро е фактът, че тимовете поискаха така. Но сега те си промениха мнението. Сега те отказват да имат само един тип гуми за мокро.”

„Миналата година след Нюрбургринг те направиха подобно искане, след като Форс Индия(тогава Спайкър) поведоха след червения флаг. Може би затова – предполагам.”

Пилотът на BMW Заубер, Ник Хайдфелд, каза по време на тестовете на Херес, че не е видял друго предимство от единичния тип гуми за мокро освен намаляването на разходите.