Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун намират Маникур за предизвикателство

Бриджстоун намират Маникур за предизвикателство

34
0

Стабилността и оптималното сцепление ще бъдат ключов фактор за представянето на гумите на Маникур, споделя директорът на отдела за моторни спортове в Бриджстоун Хирохиде Хамашима.

„Маникур е интересна писта, тъй като предлага разнообразни предизвикателства в рамките на една обиколка. Пилотът разчита на добра стабилност от гумите в бързите завои, както и на добро сцепление при излизането от бавните завои.”

„Освен това има различни типа асфалт на тази писта,като две трети от нея бяха преструктурирани преди миналогодишното състезание. При слънчево време повърхността на пистата може да стане гореща за малко време, като това плюс вятъра наоколо правят намирането на добри настройки доста трудно.”

„В Барселона тествахме твърдата смес на настоящата спецификация на нашите гуми, като събрахме доста полезна информация. Това бе предимно тест за тимовете да изпитат най-новите си части и модификации. ”

„След почти година и половина с тези гуми повечето тимове вече ги познават доста добре. Всички търсят дори и най-малките подобрения по тях в тези условията на страхотна конкуренция.”