Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун не са решили точните спецификации за 09′

Бриджстоун не са решили точните спецификации за 09′

33
0

Техническият мениджър на Бриджстоун, Тецуро Кобаяши, каза, че японският доставчик на гуми все още не е готов напълно с решението за спецификациите през 2009 година.

Всички отбори от Формула 1 караха със сликове по време на теста в Барселона тази седмица в подготовката си за завръщането на този род гуми. Кобаяши признава обаче, че има все още доста работа за вършене, преди да стане напълно ясно какви гуми ще бъдат ползвани през 2009 година.

„Все още обработваме данните, така че ще мине известно време, преди да изберем правилните гуми за всяко едно от състезанията” – казва Кобаяши. „Ще носим по две спецификации на всяка една Гран при – като догодина разликата между двете смеси ще бъде много по-голяма, отколкото бе през 2008 година.”

„По-твърдите гуми ще предлагат много добро постоянство, но няма да позволяват толкова добри първоначални времена.”

„По-меките гуми ще предлагат отлични първи обиколки, но след това бързо ще се износват. Предполага се, че това ще осигури на конкурентите повече предизвикателства и възможности със стратегиите.”

Кобаяши също така коментира, че в Барселона отборите са имали затруднения със загряването на по-твърдите гуми, като въпросните данни ще бъдат анализирани. Той подчертава, че това ще бъде много полезно за тях, тъй като и миналата година някои тимове имаха проблеми с оптималното загряване на гумите.