Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун обявиха разпределението на гуми за последните 4 старта

Бриджстоун обявиха разпределението на гуми за последните 4 старта

52
0

Бриджстоун обявиха разпределението на типове гуми и за последните стартове от сезон 2010 г. във Формула 1. Отборите от Гран при получават предварително тази информация и я използват в подготовката си за надпреварите. Японската компания запазва разликата от един тип между смесите.

– Най-интересният въпрос бе какви гуми ще изберем за Корея – сподели директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Както във всички случаи при наличието на нов спорт, работихме в близко сътрудничество с ФИА, организаторите и екипите, за постигнем общо решение. В допълнение обаче задължително мислим за сигурността, така че подходът ни е консервативен. Гумите за Корея в момента се транспортират към трасето. Изключително сме любопитни да видим новите съоръжения, когато стигнем до там след седем седмици – допълни той.

Що се отнася до останалите писти до края на състезателната година, то Сузука и Интерлагос са добре познати на Бриджстоун, а от Абу Даби вече има опит след първия старт миналия сезон.

– Сузука поставя гумите под сериозно натоварване, така че за там избрахме комбинация от хард и софт. В Сао Пауло и Яс Марина залагаме на по-меки смеси. Характеристиките на трасетата не позволяват повече вариант хард-суперсофт, въпреки че научихме някои полезни уроци на Хокенхайм – каза още Хамашима.

Разпределението:

Гран при на Япония: софт и хард

Гран при на Корея: софт и хард

Гран при на Бразилия: суперсофт и медиум

Гран при на Абу Даби: суперсофт и медиум