Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун отново предупреждават за възможно прегряване на гумите

Бриджстоун отново предупреждават за възможно прегряване на гумите

33
0

С гуми от типа софт Себастиан Фетел (Ред Бул) спечели днешната квалификация за Гран при на Великобритания. Със същата смес съотборникът му Марк Уебър и Фернандо Алонсо (Ферари) се класираха съответно втори и трети. Доставчиците от Бриджстоун останаха доволни от качеството на продуктите си и дори се впечатлиха от постиженията на пилотите.

– Днес повърхността на пистата продължи да се подобрява – както от това, че бе изчистена снощи, така и от провеждащите се поддържащи Формула 1 серии в този конкретен уикенд – коментира директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Днешните постижения [на Ред Бул] от 1:29 мин [за обиколка] бяха много впечатляващи като се има предвид новата конфигурация на трасето. Забелязахме образуване на мехури (т.нар. блистъринг) на някои предни леви гуми, като това показва колко непрощаваща е пистата към тях и към колите.

И двете смеси на разположение на отборите от Формула 1 на Силвърстоун – хард и софт – са били с чудесно поведение, допълни той.

– Трудно е да се назове точната разлика между тях, тъй като върху трасето все още се трупа гума. Блистърингът не беше сериозен и не очакваме да е проблем в състезанието. Ако утре е много горещо, ще е възможно гумите да прегреят и представянето им да пострада от това. Местата на стартовата решетка ще имат решаваща роля за стратегиите – каза още Хамашима.