Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун празнуват надпревара номер 200

Бриджстоун празнуват надпревара номер 200

50
0

Хирохиде Хамашима, директор на отдела за развитие на гуми за моторни спортове в Бриджстоун, очаква интересна Гран при на Европа по улиците на Валенсия. Японецът счита, че началото ще е период на опознаване за всички.

„Уличното трасе във Валенсия е ново за Формула 1, така че ще представи много предизвикателства за тимовете. Ние направихме оценка на трасето и на повърхността му, така че ще предоставим най-меките ни смеси – меките и супермеките гуми.”

„Това е уличен маршрут с много завои, въпреки че очакваме високи скорости. Както при всяко друго улично трасе, очакваме нивата на сцеплението да се подобряват в хода на уикенда. Във Валенсия през август е доста горещо, така че тимовете трябва да бъдат внимателни с работата си с гумите. Тъй като не сме карали друг път тук, то за всички тук ще има период на учене. Така и решенията по отношение на стратегиите ще бъдат интересни.”

„Когато започнахме участие във Формула 1 през 1997 година, всички писти бяха нови за нас. Сега е приятно, че ще отпразнуваме надпревара номер 200 с нова писта. Валенсия е град, в който прекарваме много време, като тестваме на нормалната писта. Но да караме по улиците на града ще бъде наистина нещо специално за нас.”