Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун предупреждават за възможен грейнинг в Унгария

Бриджстоун предупреждават за възможен грейнинг в Унгария

91
0

Директорът на отдела за развитие на гуми за моторни спортове в Бриджстоун, Хирохиде Хамашима, предупреди в навечерието на Гран при на Унгария, че в петък условията ще бъдат доста трудни поради факта, че трасето ще бъде доста мръсно. Освен това е възможна появата и на грейнинг.

„Хунгароринг е интересна писта, тъй като не се ползва особено през самата година. Това означава, че в петък нивата на сцепление са доста по-различни от тези, които се усещат по време на състезанието.”

„Това определено е трудно, за да се вземе решение по отношение настройките и стратегията с гумите, като състезателите ще трябва да поработят доста. Много е важна работата с гумите, тъй като е възможна поява на грейнинг. Съответно спечелената позиция в квалификацията е също много важна, тъй като изпреварванията са трудни.”

„На Херес изпробвахме сместа медиум на гумите Потенца, както и два типа сликове за следващия сезон. Единият от типовете сликове е подготвен за работа с нагряващи чохли. Това определено бе много полезен тест, като информацията, която събрахме, до голяма степен отговаряше на очакванията ни.”

„Нивото на сцепление на сликовете е по-високо, като в момента тимовете се учат как максимално да се възползват от това. Разбира се, доста по-трудно е, когато отборите ползват гуми, създадени за болидите от следващата година. Ще бъде наистина интересно да видим готовите за 2009 коли в действие.”