Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун произведоха последната си гума за Формула 1

Бриджстоун произведоха последната си гума за Формула 1

506
0
Бриджстоун,гуми

С гуми супер софт на Бриджстоун бяха постигнати най-добрите времена в свободните тренировки за Гран при на Сингапур. Отборите обаче използваха всички налични типове заради променливите условия на трасето и карах с гуми за екстремно мокро, интермедии, медиум и най-меката възможна смес в гамата. Днес обаче японската компания отбеляза и производството на последната гума за Формула 1 в завода си в Токио.

– Мократа писта бе истинско предизвикателство, тъй като ни се случва за първи път в Сингапур – заяви директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Мокрите гуми бяха използвани за няколко обиколки в началото, а след това екипите сложиха интермедии за по-голямата част от първата сесия. Пилотите, непознаващи трасето, направиха доста турове и събрахме значително количество данни. Интересно е, че времената днес бяха по-добри от постиженията в петък преди година, въпреки че новият асфалт изсъхваше по-трудно. Днес освен това последната гума Бриджстоун за Формула 1 бе произведена в японския ни завод. Бихме искали да благодарим на всичките си работници, чиито труд се изразява в около 700 000 гуми, използвани от най-добрите пилоти в света през последните 14 години – допълни той.

Очакванията на Хамашима и хората му за останалата част от уикенда са за още по-сериозни промени в условията на трасето, 40% от което е с нов асфалт.