Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун с по-твърди смеси за Барселона

Бриджстоун с по-твърди смеси за Барселона

48
0

Бриджстоун открива началото на европейския сезон във Формула 1 – Гран при на Испания – с твърди и меки гуми. Това е стъпка нагоре спрямо смесите, ползвани в Бахрейн.

Пистата е доста тежка за гумите, което означава, че твърдата и меката смес са по-подходящи в сравнение със супермеките и медиум гуми.

Барселона има такава повърхност на трасето, която не е толкова тежка по отношение на износване, но изискванията към надеждността и пилотите означават, че по-твърдата комбинация е по-подходяща“ – обясни шефът на отдела за развитие на гуми за моторни спортове в Бриджстоун, Хирохиде Хамашима. „Предната лява гума е под голямо напрежение на тази писта. Отборите и пилотите ще се изправят пред голямо предизвикателство, за да успеят да намерят предимство един спрямо друг, тъй като всички познават пистата много добре.“

Повечето отбори тестваха на пистата Каталуня през февруари, но събраните от тогава данни може и да не са съвсем приложими този уикенд.

„Температурите на въздуха и пистата вероятно ще бъдат по-високи спрямо тестовете, така че това ще бъде нов фактор“ – продължава Хамашима. „Като цяло очакваме конкурентни времена в обиколките и оспорвано състезание. Трасето е отлично балансирано, така че това е добър индикатор за общия баланс на колите. Един болид, който се представя добре на Барселона, има потенциала да се представя добре на много писти.“